Title Image

İyilik Hali

İyilik Hali


Öncelikle kendinizi iyi hissetmek için düşünün, hemen şimdi harekete geçin ve kendinizi iyi hissetmeyi isteyin.

• Güçlü yanlarınızı düşünün. Bu yanlarınızın size neler kazandırdığını ve nasıl daha çok kullanabileceğinizi düşünün.
• Hedeflerinizi gözden geçirin. En son hangi hedefiniz için ne yaptınız. Hedefinize ulaştığınızda yaşayacaklarınızı hayal edin. Bugün yeni bir adım daha atın.
• Keyif aldığınız her şeyin listesini yapın. Hayatın her alanında yapmaktan keyif aldığınız, eğlendiğiniz şeyleri tek tek yazın. Ve sırayla yapmaya başlayın.
• Sevdiklerinizi düşünün. Sizi sevenleri arayın, onları sevindirecek bir şey söyleyin, hissettiklerinizi anlatın. Sizi eğlendiren, size keyif veren şeyleri paylaşın.
• Stresinizi artıran şeylerin listesini yapın. Görmezden gelerek stresten kurtulamazsınız, stres kaynaklarınızı tek tek yazın. Her biri için kendi yorumlarınızı ve tepkilerinizi gözden geçirin. Başkaları ne yapıyor gözlemleyin, örnek alın ve güçlü yanlarınızı devreye sokun.
• Duygularınızı harekete geçirin. Kendi ihtiyaç ve isteklerinizi doğru ifade eden duygularınızı keşfedin, bunları keşfederken içgüdülerinize güvenin.
• İletişimde değer yaratın. Anlatmak için değil, anlamak ve anlaşmak için iletişim kurun. Anlattığınızı göreceksiniz.
• Yeni bir şey öğrenin. Yeni kelimesini her gün kullanın. Doğayı örnek alın, her gün yenileniyor. Yeninin heyecanına katılın.
• Kendinize iyi bakın. Yüreğinizin gülen gözleriyle ve sevgiye bakın kendinize ve “iyiyim” deyin.
• Kararlı olun. Üşenmeyin, ertelemeyin ve vazgeçmeyin.

Güzel bir söz…
“Hayattan korkmayın çocuklar; kendiniz için iyi ve doğru bir şeyler yaptığınız zaman hayat öyle güzel ki.” Dostoyevski

Küçük bir öneri
Bir küçük defter edinin ve cebinizde, çantanızda taşıyın. Bir kalem alın hemen ve yazmaya başlayın. Hayatınızdaki iyi kişiler, iyi olaylar, iyi şeyleri yazın, detaylandırın, tarih, ilgili kişiler, yer, kıyafetinizin rengi, o andaki duygunuz, vb.…
Aklınıza kötü şeyler geldiği zaman, sıkıldığınızda, nefesiniz daraldığında, hemen açın defterinizi okuyun, okuyun, güzel şeyler düşünün, nefes alın, nefes verin ve yaşamanın keyfini çıkartın.

İyilik hali savaşı – ( Gul Yurtbil )

Yasemin hn.merhaba yazılarınızı ve sizi elimden geldigince okumaya ve takip etmeye sohbetlerinize gelmeye calısıyorum ,eger bir sohbetiniz kacırmışsam kendimş sizin verdiginiz ısık dan mahrum kalmıs gibi hissediyorum. Hayatımızda malesef pek fazla insan ışık tutamıyor dünyamıza ve etrafımızdaki insanların cogu bilakıs ışık tutmak yerine içinizdeki ışığı söndürüyorlar .Peki ama neden iyi düşünmek,iyilik yapmak hemen aptalık yerine geciyor günümüzde ?Ve neden süreklı birilerin birilerine haddini bildirme yarışında! ve bunu iyi yaptığın sürece sen güçlü ve saygıdeğer oluyorsun, İyi insan yerine?
Ben bütün bu zorluluklara rağmen iyilik yapmaya ,iyi düsünmeye, ve bir gün karsımdaki insanlarında benim gibi olucağını düşünerek sabretmeye devam edicem.Tabi sizin gibi pozitif insanları hayatıma katarak daha güclenicem. Ve benim felsefem hayatımda iyi şeyler düşünerek ve yaparak etrafında da iyiliklerin dönmesi icin daima pozitif olmam ve iyilik yapamam lazım diye düsünüyorum.Sadece kendimin değil herkezin öyle olmasını dilerdim ,hayat cok daha güzel bir hale gelir.
Sevgilerle.

GÜNEŞİN RESMİ – ( TOLGA TURAN )

Hani hedeflerden bahsetmiştiniz yazınızda ben belkide hedeflerine an ve an ulaşmış tanrının özel kullarındanım nasılmı sizi yakından tanımakla oldu aynı ortam aynı havayı teneffüs etmek aynı yemekten yemek aynı koridorda bulunmak hani ben bu lutfa erdimya hedeflimi gerçekleştirmiş oldum tek idolümsünüz bu itiraf edeyim birde sizinle çalışmak sanırım gözlerimi kapatmadan yapmak istediğim tek dileğim umarım olur sizin asistanınız olmak sanırım iyilik halimin resmidir o ağacın arkasında doğan güneş gibi bir gün sizde parlayacaksınız kendinize ne olur iyi bakın bize lazımsınız

iyi akşamlar yasemin hanım – ( nuriye erdoğan )

merhaba yasemin hanım.ben emekli bir öğretmenim.bugün sizi trt1 de izledim.anlattıklarınızdan notlar aldım.yazılarınızı okudum çok beğendim.tebrikler,çok başarılı olmuş.çok hoş olmuş,kendinize iyi bakın.çok teşekkür ederiz bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için.

eskiden… – ( esin karaman )

sizin bugun farkınıza vardım.trt de sabah programında. nasıl atlamışım ben sizi. ama çoktandır kış uykusundaydım. kuyruğuna teneke bağlanmış kedi gibi, kıpırdasam çıkan gürültüden ödüm kopuyor kıpırdamasam bu sessizlik öldürecek benı…

Engelleyici olumsuz yaklaşımları nasıl aşacağız. – ( Nuray MERT AKYÜZ )

Yazdıklarınız çok anlamlı.Yalnız benim gibi sosyal yaşamın sınırlı,insanların ise birbirlerinin yaşamına sınırsızca müdahele ettiği küçük çevrelerde,bunlardan etkilenmeden bu söylediklerinizi nasıl başarabiliriz.Kırkiki yaşındayım ve henüz başaramadım.lütfen birazda bu konuya değinirmisiniz.teşekkür ederim.

çok güzel yazmışsınız – ( mustafa evgin )

yazınızı okudum çok mutlu oldum teşekür ederim